De prijs voor de daghuur van een Blue-bike daalt in Mol van drie naar één euro. Deze prijsverlaging volgt uit de derdebetalersregeling die het gemeentebestuur afsloot met de Vlaamse overheid.

De Blue-bike is een comfortabele fiets die je huurt in 41 Belgische treinstations waaronder het station van Mol. Je pikt de Blue-bike op aan één van deze treinstations.  Na het gebruik breng je deze naar het vertrekstation terug. De sleutelautomaten zorgen voor een 24 op 24 uur dienstverlening.

De Blue-bikes richten zich op elke reiziger die zich duurzaam wil verplaatsen, al dan niet in combinatie met de trein. De fietsen dienen voor alle doeleinden, zoals pakweg een lunchmeeting, een citytrip of een familiebezoek.

Abonnement aanvragen

Om van het systeem gebruik te maken, vraag je eerst  een abonnementskaart aan via www.Blue-bike.be.  Daarna leen je de Blue-bike zonder reservatie in één van de 41 treinstations. Zo scan je aan de sleutelautomaat je Blue-bike abonnementskaart waarna je de sleutel van een beschikbare fiets meeneemt. Je brengt de Blue-bike na gebruik terug naar het vertrekstation en je steekt de sleutel in één van de sleutelautomaten.

Word je liever persoonlijk geholpen, dan ben je welkom in het Fietspunt om je Blue-bike op te pikken en terug te brengen. Voor het abonnement betaal je 10 euro per jaar.  Je betaalt per overschrijving aan het eind van elke maand.  Op de website vind je een overzicht van je ritten en facturen.  

Meer info? www.Blue-bike.be